marți, 13 ianuarie 2009

Indexarea paginilor de catre motoarele de cautare

Motoarele de cautare, Google, Yahoo! si Microsoft, utilizeaza crawlerele pentru a gasi pagini pentru rezultatele bazate pe cautarea algortimica .
Paginile care sunt relationate cu alte pagini indexate de motorul de cautare nu trebuie sa fie submise, deoarece acestea sunt gasite în mod automat. Unele motoare de cautare, în special de Yahoo!, opereaza un serviciu de submitere platit care garanteaza crawling-ul, fie pentru o taxa, fie pentru un cost per clic. Astfel de programe de obicei, garanteaza includerea în baza de date, dar nu garanteaza pozitia în clasament în rezultatele de cautare. Serviciul Yahoo de includere în urma platii a atras, insa ,critici de la agentiile de publicitate si de la concurenti.
Directoarele Yahoo Directory si Open Directory Project necesita submiterea manuala si de revizuire editoriala de catre oameni.
Google ofera "Google Webmaster Tools", prin care un feed XML poate fi creat si submis gratuit pentru a se asigura ca toate paginile sunt gasite, mai ales paginile care nu sunt descoperite în mod automat prin parcurgerea link-urilor.
Nu fiecare pagina este indexata de catre motoarele de cautare. Distanta paginii de la directorul radacina al unui site poate fi de asemenea un factor în a stabili daca se va face crawling la pagina.

Niciun comentariu: